ג’ון מולר מצוות החיפוש בגוגל פרסם אתמול המלצות רשמיות שמבהירות איך בעלי אתרים, יוצרי תוכן ואנשי SEO יכולים לשפר את הנראות שלהם בחוויות החיפוש מבוססות בינה מלאכותית – ובראשן AI Overviews ומנוע החיפוש החדש של גוגל AI Mode עליו הוכרז בכנס Google I/O לפני כמה ימים.
המסר המרכזי: זה כבר לא רק עניין של דירוג, אלא של תועלת אמיתית למשתמש, הבנת ההקשר, ויצירת תוכן שמהווה תשובה בפני עצמה.
עיקרי ההמלצות של גוגל לתוכן מותאם לחיפוש AI
1. כתבו תוכן ייחודי, לא גנרי, שמביא ערך אמיתי לגולשים
התשובות בתצוגות AI נוטות להציג מקורות בעלי תרומה ייחודית, לא כאלה שחוזרים על מידע קיים. שאלו את עצמכם: האם מישהו קיבל ערך ממשי מהפסקה הזו?
2. צרו חוויית עמוד מעולה ונקייה מהסחות דעת
גם אם יש לכם תוכן מעולה, הוא עלול ללכת לאיבוד אם האתר איטי, לא קריא, עמוס בפרסומות או לא מותאם למובייל. שימו את המשתמש בעדיפות ראשונה.
3. ודאו שגוגל יכולה לגשת לתוכן שלכם
בדקו שהעמודים שלכם מחזירים קוד תקין (HTTP 200), אינם חסומים ב־robots.txt, וכוללים תוכן שאפשר לאנדקס.
4. השתמשו נכון בנתונים מובנים (Structured Data)
נתונים מובנים עוזרים לגוגל להבין את התוכן שלכם, אך הם חייבים לשקף את מה שנראה למשתמש. הימנעו מתיוגים שגויים או מידע שאינו קיים בפועל בדף.
5. שלטו במה ואיך יוצג דרך הגדרות התצוגה
השתמשו בפרמטרים כמו nosnippet, max-snippet, noindex או data-nosnippet כדי לקבוע אילו חלקים יוצגו, ובאילו פורמטים. גוגל מציינת שבחירות מגבילות מדי עלולות לצמצם חשיפה ב-AI.
6. תמכו גם בתוכן ויזואלי לטובת חיפושים מולטימודליים
גולשים משתמשים בתמונות, קול, ווידאו כדי לשאול שאלות. תמונות איכותיות, סרטונים, ועדכון פרופיל ה-Merchant Center או Google Business יגבירו את הסיכוי להופיע גם בחיפושים מבוססי מצלמה ו-AI Mode.
7. העריכו את הערך של הביקור, לא רק את הקליק
גולשים שמגיעים דרך תצוגות AI נוטים להישאר יותר זמן ולהיות מעורבים יותר. מדדו הצלחה לפי המרות, עומק גלישה וזמן שהייה, לא רק CTR.
8. התעדכנו עם המשתמשים כי החיפוש כל הזמן משתנה
כמו שהחיפוש עבר ממחשב לנייד, מטקסט לקול, מקישורים לידע, כך גם חוויות החיפוש מתפתחות. ההצלחה שלכם תלויה ביכולת להתאים את עצמכם לקצב ההתנהגות של המשתמשים.
סיכום: אין חדש תחת השמש (כמעט)
רוב ההמלצות במסמך של גוגל לא מחדשות דבר אלא רק מאשרות עקרונות שכבר מוכרים לנו היטב לכל מי שעוסק ב-SEO הקלאסי. מצד שני, גוגל מעולם לא פרסמו יותר מדי בהרחבה איך הדברים באמת עובדים כדי למנוע מניפולציות אז זה גם לא חדש.
מה שכן, כפי שציין דני גודווין ב־Search Engine Land, יש כאן כמה חידודים מעניינים שאומנם ידועים אבל מקבלים אישור רשמי:
- גוגל מאשרת בפירוש ש־nosnippet, max-snippet ואחרים חלים גם על תצוגות AI, כך שניתן לשלוט לא רק על תצוגה בתוצאות רגילות, אלא גם על איך (ואם בכלל) תופיעו ב-AI Overviews.
- גוגל מדגישה את החשיבות של תוכן שהוא לא רק טקסטואלי. כלומר, להשקיע בתמונות וסרטונים איכותיים.
- עדכון שוטף של Merchant Center ו-Google Business Profile, הם חלק בלתי נפרד מהמשחק החדש.