עולם החיפוש עובר טלטלה: מנועי ה-AI הופכים לשער הכניסה המרכזי לידע, להמלצות ולקבלת החלטות צרכניות. ChatGPT כבר חצה את רף 800 מיליון משתמשים שבועיים פעילים כשרק במרץ המספר עמד על 500 מיליון, צמיחה של כמעט 60% תוך חצי שנה!
במציאות הזו מנהלי שיווק חייבים לשאול את עצמם שאלה אחת קריטית: האם המותג שלי בכלל חלק מהשיחה?
איך התגלגלתי לתחום ה-GEO?
הכול התחיל אצלי עוד לפני שלמונח GEO בכלל היה שם.
בתחילת 2024, פורסם המחקר האקדמי שהטביע את השם של התחום “Generative Engine Optimization”, והיה ברור לי שמתחיל להיוולד כאן תחום חדש. התחלתי לחקור אותו מקרוב מתוך סקרנות אישית, הרבה לפני שזה הפך לנושא חם בתעשייה.
עם הזמן ראיתי את ההקבלה לימים הראשונים של ה-SEO. אני זוכר איך SEMrush הופיעו ב-2008 כשמקדמי אתרים חיפשו דרך למדוד ולנתח נראות במנועי חיפוש. בתחילת הדרך הרבה תוכנות ניסו “להחזיק את כל הצ’אנל”, אבל מהר מאוד התברר שצריך גם את מי שיבצע את האופטימיזציה בפועל ותוכנה לא באמת יכולה “לקדם אתר”.
אותו הדבר בדיוק קורה עכשיו בעולם ה-GEO: מצד אחד יש את התוכנות שמנטרות נראות במודלי AI, ומהצד השני את הסוכנויות ואנשי ה-SEO שעושים את האופטימיזציה בפועל.
ממש כמו ב-SEO, גם ב-GEO אי אפשר להצליח בלי 2 המרכיבים האלו.
מתוך ההבנה הזו התחלנו ב-Angora Media לחקור לעומק את הערוץ החדש הזה והקמנו צוות GEO ייעודי במחלקת הסרץ’. היה ברור לנו ש-GEO הולך להיות הערוץ החם הבא, המקום שבו יוזרים יתחילו את המסע הצרכני שלהם עוד בשלב ה-Top of Funnel, ממש כפי שהיה עם גוגל לפני כמעט עשרים שנה.
השנה הצטרפתי גם כמייסד שותף ל-Chatoptic, תוכנה ישראלית מובילה לניטור נראות מותגים במודלי AI, שכבר היום מנטרת מותגי Fortune 500. מבחינתי זו הייתה ההשלמה של הפאזל, מצד אחד הסוכנות, מצד שני התוכנה.
בדרך גם כתבתי את הערך של GEO בוויקיפדיה ופרסמתי את המדריך המקיף הראשון בעברית על GEO. מאז התחום התקדם בקצב מסחרר, ולא הספקתי לעדכן את המדריך אבל מבטיח שזה יקרה בקרוב 🙂
סגירת מעגל: כנס ה-GEO הראשון בישראל
אחרי כל הדרך הזו, כנס GEO רשמי, גדול ומקיף, הוא פשוט צעד מתבקש.
לא רציתי שזה יהיה עוד אירוע על AI, אלא הבמה הרשמית הראשונה בישראל שמוקדשת כולה לעולם ה-AI Search ולמהפכה שמתרחשת עכשיו במנועים הגנרטיביים.
במסגרת Chatoptic שילבנו כוחות עם TheMarker Labels, גוף מדיה טכנולוגי מוביל שמתמחה בהפקת כנסים מקצועיים לבכירים בתעשייה, ויחד הרמנו את הכנס שמדבר על עתיד החיפוש: Future of Search (הזינו קופון ASKP5 לקבלת 5% הנחה).
מבחינתי, השילוב בין סוכנות GEO, תוכנת GEO, וגוף מדיה חזק הוא מה שיוצר את הסינרגיה הנכונה להוביל תחום חדש באמת.
בכנס נפגוש מומחים, נחשוף מחקרים עדכניים, ונציג כלים פרקטיים שיעזרו למותגים להבין איך להישאר רלוונטיים בעידן ה-AI ולצלול אל תוך המהפכה שמעצבת מחדש את עתיד השיווק.
מיטב המומחים ומנהלי השיווק של החברות המובילות במשק ישתפו תובנות, כלים וחשיבה אסטרטגית שיאפשרו לכם לנווט בעולם החיפוש החדש.
מה אתם הולכים ללמוד בכנס?
הנה כמה מהנושאים והמרצים (הרשימה מתעדכנת):
- בין יוצרי התוכן ל-LLM: כיצד תיראה מערכת היחסים החדשה?
ד”ר עומר בן פורת | חוקר AI, הפקולטה למדעי הנתונים וההחלטות, הטכניון - איך ייראה הפרסום בעולם החיפוש החדש
הילה גיל | CMO, Natural Intelligence - סינון רעשי רקע ב-GEO: ככה תתמקדו ב-20% שיוצרים 80% מהאימפקט האורגני
עומר אליעז | Director of Organic Growth, Fiverr - הדרך ליצור אזכורי מותג חיצוניים עם GPTs כדי להשפיע על GEO
מורד שטרן | Head of Engineering Branding, Wix - פאנל: השפעת ה-AI על אסטרטגיית השיווק של ארגונים גדולים (מנחה: ענת אורנסקי, Ex סמנכ”ל שיווק Outbrain ,Intel ,Quicklizard)
- אילן בובליל | סמנכ”ל שיווק, IAI ELTA
- שרון דונוביץ’ | דירקטור שיווק בינלאומי, Kornit Digital
- נירית בן קיש | סמנכ”לית שיווק, ONE ZERO
- איך מודדים הצלחה בעולם שבו אין יותר “קליקים”
רן אברהמי | סמנכ”ל שיווק, Appsflyer - הדר לוקר-אדר | מנהלת שיווק אסטרטגי פתרונות AI אירופה, מזרח תיכון ואפריקה, מיקרוסופט
אז תכינו את היומנים, כי הכנס הזה הולך להתמלא מהר!
מתי? יום שני, 1 לדצמבר 2025, 08:30-14:00
איפה? אולם Avenue, קריית שדה התעופההרשמה לכנס >> הזינו קופון ASKP5 לקבלת 5% הנחה