לכולנו ידוע שגוגל ממיין ומארגן את תוצאות החיפוש באמצעות אלגוריתם אוטומטי; אבל מכיוון שהאלגוריתם אינו מושלם, יש לבצע בו שיפורים באופן תמידי. בגוגל עושים זאת (בין היתר) גם באמצעות בודקי איכות אנושיים, שנקראים Quality Raters. בודקי האיכות של גוגל מקלידים …
המשך קריאה »האם קישורים יוצאים תורמים לקידום האתר? [תיאוריה וממצאים מהשטח]
לאחרונה גוגל יצאה בהצהרה ש"קישורים יוצאים לא תורמים דבר לקידום האורגני". לאור כל מה שאני יודע בנושא, החלטתי לכתוב על כך מהזווית ההפוכה. מצאתי כמה מחקרים ובדיקות שנעשו בשנים האחרונות, שמעידים בדיוק על ההפך. מאיפה בכלל הגיע הרעיון הזה? צחוק …
המשך קריאה »קידום אתרים ב-2020: ראיון בלעדי עם ג׳ון מולר מגוגל
לפני כמה שבועות ביקשנו מהקהילה לשלוח אלינו שאלות על קידום אתרים כדי שנשאל את ג'ון מולר בראיון בלעדי שקיבלנו איתו. למי שלא מכיר, ג'ון הוא אחד האנשים הבכירים והוותיקים בחברת גוגל העולמית שעוזר למקדמי אתרים ומנהל את צוות החיפוש של …
המשך קריאה »חוק פארטו: 20% מהפעולות שנותנות 80% מהקידום
כשאני מקבל אתר חדש, בין אם לעבודה שוטפת ובין אם כפרויקט חד פעמי, אני חייב להתחיל בטיפול בדברים האקוטיים. לאורך השנים למדתי לברור את התבן מן הבר, ולבצע את הפעולות האפקטיביות ביותר כבר בהתחלה. אני מניח שלכל איש/ת SEO יש …
המשך קריאה »מה הייתם רוצים לשאול בכיר בגוגל על קידום אתרים? ראיון בלעדי עם ג'ון מולר
כדאי מאד שתכירו את ג'ון מולר – אחד האנשים הבכירים והוותיקים ביותר בחברת גוגל (הצטרף לחברה בשנת 2007) וכנראה האדם שיודע יותר מכל אחד אחר איך בדיוק עובד אלגוריתם החיפוש. התפקיד הרשמי של ג'ון הוא Senior Webmaster Trends Analyst ובגדול זה …
המשך קריאה »3 מהלכי אופטימיזציה שחובה לבצע באתרים גדולים
ההיגיון אומר שככל שיש לנו יותר עמודים סרוקים במנועי החיפוש, כך גדלה הנראות האורגנית ויחד איתה גם התועלת שאנו מקבלים. אבל היגיון לחוד ומציאות לחוד. אם נלך לפי יכולות הסריקה של גוגל, אתרים גדולים הם אלו שחורגים מכמה אלפי עמודים …
המשך קריאה »דוח מהירות חדש בגוגל – כך תשתמשו בו לשיפור האתר
מאז ומתמיד גוגל הייתה חסידה להוטה של שיפורים, ואחד מהם הוא מהירות הטעינה של אתרים ושאר נכסים דיגיטליים (לצד אבטחת האינטרנט ודוגמאות נוספות). בזכות מאמצים אלו הפכנו להיות מודעים לנתונים הידועים והמוכרים, לפיהם כל שנייה אחת של עיכוב בזמן הטעינה …
המשך קריאה »אלגוריתם Bert – קפיצת שלב בהבנה הסמנטית של גוגל
ביום שישי ה-25 באוקטובר, גוגל הכריזה רשמית על BERT – רשת נוירונית חדשה שהוקמה לפני כשנה, וכעת משולבת במנוע החיפוש. ברט הוא למעשה אלגוריתם לומד שמטרתו היא לעבד, לנתח ולהבין שפה טבעית – מה שבעולם המחשבים נקרא NLP (ראשי תיבות …
המשך קריאה »האם טובת המשתמש היא גם טובת גוגל? [3 מקרי בוחן]
כמעט לכל אורך שנות קיומה, גוגל יוצאת בהצהרות מפורשות שאם נפעל לטובת המשתמש – נפעל בו זמנית גם לטובת האתר ותוצאות החיפוש (If you build it – They will come). בכך גוגל קושרת את הצלחתנו בשביעות רצון המשתמש, ובחוויית השימוש …
המשך קריאה »עדכון הליבה בגוגל מספטמבר 2019 – מה בדיוק קרה פה?
זר לא יבין את זה. את המתח באויר בימים שאחרי הכרזה על עדכון ליבה בגוגל. אבל עבור כל מקדם אתרים וכל מי שהכנסותיו תלויות באתרי אינטרנט, כל עדכון בגוגל הוא יום דין בו גורלו נתון לקפריזות של הבוטים. גל צונאמי …
המשך קריאה »