סנאפצ’ט חוזרת לבמת ה-IAB NewFronts של 2025 עם קמפיין חדש בשם “Say it in a Snap”, שבמרכזו הכרזות על כלים ופורמטים חדשים למפרסמים, לצד שינוי מגמה בנוגע לאופן שבו מותגים יכולים להופיע בתוך החוויה היומיומית של המשתמשים באפליקציה.
החברה מדווחת על למעלה מ-900 מיליון משתמשים חודשיים, וצמיחה של 60% בכמות המפרסמים הפעילים. החידושים האחרונים מהווים ניסיון למנף את ההיקף הזה לכיוון פרסום ממוקד יותר, מבוסס תוצאה.
פרסום בתוך שיחות: Sponsored Snaps בפיד הצ’אט
במרכז העדכון עומדת הרחבת אפשרויות השיבוץ של Sponsored Snaps – מודעות המופיעות בתוך פיד הצ’אט של המשתמשים. אחת מהן, שנקראת First Snap, תאפשר למפרסמים להציג מודעה כפריט הראשון בפיד הצ’אט של המשתמש, שתיפתח לווידאו במסך מלא בליווי קריאה לפעולה. מדובר במיקום שהיה עד כה סגור יחסית לפרסום.
בנוסף, סנאפצ’ט מתחילה לאפשר מכרזים מבוססי יעד (Goal-Based Bidding), הן לאתרי אינטרנט (רכישה, צפייה בעמוד, הרשמה) והן לאפליקציות (התקנה, רכישה). לראשונה גם ניתן לשדר Sponsored Snap ישירות מחשבון של יוצר – כך שהמודעה תופיע כאילו נשלחה ממנו.
דוגמה לביצועים ש-Snap מציגה: קמפיין של Wendy’s הצליח לייצר כ-52 מיליון חשיפות ביום אחד, ולהעלות ב-54% את מספר העוקבים בפרופיל האורגני של המותג.
מיקומים ממומנים ב-Snap Map
פיצ’ר המפה של סנאפצ’ט (Snap Map) שבו משתמשים מחפשים מקומות ואירועים סביבם, מגיע לפי נתוני החברה ליותר מ-400 מיליון משתמשים חודשיים. כעת מוצע בו כלי חדש למפרסמים – Promoted Places – שיאפשר לעסקים פיזיים להופיע בנקודות עניין ממומנות במפה, מתוך מטרה להגדיל תנועה לחנויות ומיקומים.
מוזיקה, ספורט ותרבות – תוכן ממומן מזווית חדשה
סנאפצ’ט מצהירה על הרחבת ההשקעה בתחום התוכן התרבותי. אחת מהיוזמות היא סדרת הופעות בשם Under the Ghost, שתכלול הופעות חיות ותוכן מאחורי הקלעים באולפני החברה בסנטה מוניקה, בשיתוף יוצרים ואמנים. המותגים יוכלו לרכוש חשיפה כחלק ממעטפת של תוכן ממומן הכולל Sponsored Snaps, שיתופי פעולה עם יוצרים, פרסומות takeover ועוד.
בתחום הספורט, החברה ממשיכה את שיתופי הפעולה עם ה-NFL ו-WNBA, ומרחיבה את הנכסים הפרסומיים הקשורים לסיפורים (Stories) ופיצ’ר ה-Spotlight.
כלים אוטומטיים לניהול קמפיינים: Smart Campaign Solutions
לראשונה, סנאפצ’ט מציגה מערכת מבוססת AI לניהול תקציבים והצעות מחיר בקמפיינים. שני הכלים המרכזיים שהושקו:
- Smart Bidding: מאפשר למפרסמים להגדיר יעד לעלות פעולה (CPA), כאשר המערכת מתאימה את ההצעות בזמן אמת על מנת להתקרב ליעד שהוגדר.
- Smart Budget: מבצעת חלוקה אוטומטית של תקציב בין קבוצות מודעות על פי הביצועים, ומייעלת את הקמפיין מבלי הצורך בהתערבות ידנית.
המערכת נמצאת בשלב ניסוי (alpha), אך לפי סנאפצ’ט מציגה תוצאות מעודדות בשלב זה.
לא רק אפליקציית בידור לנוער
השינויים שהציגה סנאפצ’ט אינם מנותקים מהמגמה הרחבה שמובילה החברה בשנה האחרונה.
לפי דיווחיה לרבעון הראשון של 2025, הכנסות החברה מקמפיינים מבוססי תוצאה (Direct Response) עלו ב-14% בהשוואה לרבעון המקביל, והיוו לראשונה 75% מסך ההכנסות הפרסומיות. במקביל, דווח על עלייה של 60% במספר המפרסמים הפעילים בפלטפורמה, בין היתר בזכות אימוץ נרחב יותר של כלים כמו CAPI (Conversion API) ו-tCPA.
הנתונים הללו ממחישים את הניסיון של סנאפצ’ט להתרחק מתדמית של אפליקציית בידור לנוער בלבד, ולהתייצב כשחקנית רלוונטית גם בעולמות של ביצועים, תוצאות מדידות ואוטומציה פרוגרמטית.