הידעתם שלהיות במקום הראשון בגוגל לא בהכרח יבטיח לכם 100% מהטרפיק ו- CTR גבוה ? (היחס בין כמות החשיפות לבין כמות ההקלקות בפועל, ראשי תיבות של Click Through Rate)
הסטטיסטיקה הקלאסית טוענת שאם האתר ממוקם ראשון בתוצאות האורגניות, זה יבטיח לו סיכוי וודאי כי הגולש יקליק דווקא עליו. אך במבחן המציאות של ימינו זו לא יותר מסתם אגדה נוספת לאוסף, טקטיקת מכירה של חברת SEO לא מנוסה או שמועה חסרת כל בסיס. למעשה, הנושא מעט מורכב יותר וישנם מספר גורמים נוספים שנלקחים בחשבון.
הרבה מאד חברות קידום אתרים נוהגות להציג את מחקר ה-Eye Tracking הזה (יש עוד, זו רק הדוגמא הנפוצה), אשר מראה בבירור כי התוצאה הראשונה זוכה למירב תשומת הלב של הגולש הן מבחינת ויזואליות והן הקלקות. תודו שזו עשויה להיות טקטיקת Presell מעולה אם יודעים להשתמש בה נכון. הלקוח מסתנוור והרצון שלו להגיע למקום הראשון (ולשלם כל סכום שיוצע עבור זה) רק גובר – זה הזמן לתקוף!
אבל ממש כפי שהרגלי הגלישה שלנו השתנו והטכנולוגיה התפתחה במהלך השנים, כך גם גוגל. ההסתגלות לזן מחפשי המידע החדש הוליד שלל פיצ'רים ותובנות שהופכות את המחקר הזה ללא רלוונטי לגולש של שנת 2009.
יש מעט מאד אלמנטים בדף תוצאות החיפוש עליהם יש לנו השפעה, לכן חשוב מאד שנוציא את המירב מהמעט שיש ע"י אופטימיזציה נכונה. בפוסט הבא אנסה להדגים בפניכם מספר טקטיקות שיסייעו לכם להגדיל את הסיכוי לכך שהגולש יקליק דווקא על התוצאה שלכם מתוך כל המבחר העצום. כמו כן, מן הראוי לציין כי CTR הוא אחד מהפרמטרים שגוגל נעזר בהם לצורך דירוג האתר. ככל שיהיה גבוה יותר – כך גוגל ייתן לאתר שלכם משקל רב יותר (כמובן במסגרת המשקל המקסימלי שפרמטר זה יכול לקבל).
1. נסחו Title מבריק והניעו את הגולש לפעולה
הטייטל של העמוד, אותו קישור כחול שמוביל לאתר שלכם בתוצאות החיפוש, הוא חלון הראווה והמסר הראשון לו הגולש נחשף (לצד תג ה- Description – תיאור הדף). זוהי נקודת ה"אל-חזור" ולדעתי אחד מהדברים המשפיעים ביותר מכל מה שאציג בהמשך. לאחרונה דיברתי על החשיבות שלו בתהליך האופטימיזציה לתוכן כאשר אנו רוצים לעשות Keyword Targeting, אך גם כאן זה בא לידי ביטוי.
איך בדיוק?
כאשר גולש מחפש שאילתה ומקבל תוצאות, הוא מתחיל לסרוק אותן אחת אחת כדי להחליט על מה להקליק. הדרך היחידה שלו בשלב הזה להבין מה מתאים לו זה רק על סמך ה-Title. בהמשך, אחרי שננעל עליו, שאר האלמנטים שאציג בפוסט רק יחזקו את תחשובת הבטחון שלו. כפי שאתם רואים ההשפעה היא מכרעת, לכן כדאי לנסח אותו נכון תוך שמירה על הכללים הבאים:
- הכניסו את מילת המפתח – מלבד שיקולי SEO, חשוב לשלב את מילת המפתח בטייטל מכיוון שזה מה שהגולש חיפש. ההופעה של המילה הזו בטייטל, כבר מרמזת לגולש שייתכן כי שם נמצא מה שהוא מחפש. בנוסף, מילת המפתח תהפוך למודגשת (bold) בדף התוצאות, מה שיבליט את האתר.
- ספקו אתגר אינטלקטואלי – הגולש חייב להרגיש שהאתר עליו יקליק ייתן לו ערך מוסף, יעשיר אותו ויספק לו את התשובות שחיפש. אם הטייטל יהיה באנאלי מדי וכזה שאינו מעודד להקליק, הגולש יעבור לתוצאה הבאה. נסו למשל לגרום לסקרנות ע"י שאילת שאלה, לדוגמא כפו הפוסט הזה שכתבתי לפני מספר חודשים: איך גוגל מזהה קשר בין אתרים באינטרנט? עכשיו דמיינו שאתם רואים את הכותרת הזו בתוצאות החיפוש – האם היא לא גורמת לכם ישר לענות בלב את התשובה ולהקליק על התוצאה כדי לבדוק אם צדקתם?
- בידקו שגיאות כתיב ונסחו ברור – השקעה בפרטים הקטנים זה שם המשחק. קשה מאד לשכנע את הגולש שאתם המקור המוסמך ביותר אם הטייטל לא מנוסח נכון מבחינה תחבירית, או מכיל שגיאות כאלה ואחרות. דמיינו לכם שהלקוח צופה במספר תוצאות ואמור לבחור אחת מהן, כתיבה נכונה זה המינימום לבניית אמון מקדים.
- שלבו מילות מחץ והניעו לפעולה – לא כל מילה משפיעה עלינו באותה המידה. מילים רבות מעודדות אותנו להתעמק יותר במסרים. דוגמא לאותן מילות מחץ: "חינם", "גלו", "סודות", "בקלות", "מוביל" ועוד. תחשבו איך לשלב אותן נכון כדי ליצור call to action אפקטיבי.
- אל תבטיחו הבטחות שלא תוכלו לקיים – הרבה פעמים אני רואה טייטלים שיש בהם את המילה "חינם", אבל כשמגיעים לעמוד מגלים שזה לא בדיוק בחינם. אז כמובן שהם זכו בקליק והגולש הגיע לדף, אבל מה זה שווה אם ישר יצא ממנו אחרי שגילה את האמת? סתם פגיעה במיתוג, באמינות וב- Bounce Rate. לכן אם אתם כותבים משהו, דאגו לעמוד במילים שלכם כאשר הגולש ייכנס לדף. דוגמא טובה לכך שה-Bounce Rate עשוי להשפיע על הדירוג היא תוכן שנוצר אוטומטית.
- הוסיפו את שם המותג – הסעיף הזה משמעותי במיוחד עבור מותגים מוכרים, שכן הופעת שם המותג בטייטל מגדילה את הסיכוי להקלקה.
2. צרו Sitelinks ו-One Line Sitelinks


- להיות ראשון בביטוי – זה כמובן די טריוויאלי – כדי שהאתר יקבל sitelinks עבור שאילתת חיפוש כלשהי, הוא חייב להופיע במקום הראשון עבורה (ארק אם מדובר בסייטלינקס המסורתיים).
- מבנה אתר טוב– השקיעו מחשבה בבניית היררכייה נכונה לעמודי האתר, יכולת זחילה ואינדוקס איכותיים, ניווט ברור ונוח ועוד.
- רמת Authority גבוהה – יש לשאוף ולהגדיל את רמת הסמכותיות של הדומיין. סמכות נקבעת ע"י מרכיבים רבים כגון: מספר ואיכות הדומיינים המקשרים (דומיינים, לא דפים), "מיץ קישורים" (Link Juice), פייג'ראנק משוקלל של כל האתר, כמות קישורים שדפים פנימיים מקבלים ועוד.
- קישורים יוצאים ופנימיים מועילים – אנו יודעים ש-Sitelinks מתווספים לאתרים שמספקים ערך מוסף לגולש. לפיכך מומלץ להוסיף קישורים מועילים לאתרים חיצוניים ודפים פנימיים בנושא השאילתה. כוח הרלוונטיות של הדף עולה ככל שהוא מאפשר לגולש לקבל גישה למגוון רב יותר של מידע בנושא ספציפי.
3. הוסיפו את האתר שלכם ל- Google News
יש מספר שאילתות חיפוש שאם תחפשו אותן, מלבד תוצאות רגילות תראו גם תוצאות מתוך Google News (שירות החדשות של גוגל אשר שואב ידיעות מתוך אתרי חדשות) בחלק התחתון של הדף:
Google News מציג חדשות מתוך פורטלים, אתרי PR וחדשות גדולים. יחד עם זאת, יצא לי לא פעם לראות ברשת מספר דוגמאות לחדשות שנלקחו מאתרים ש"חדשות" זה לא בדיוק כל ייעודם. אם יש לכם פינת חדשות איכותית ונישתית באתר, יש סיכוי שתוכלו להופיע מדי פעם בחדשות גוגל. כפי שאתם רואים, תוצאה שכזאת יותר בולטת לעין משאר התוצאות וסביר שתזכה לייחס הקלקות\חשיפות גבוה במיוחד. המדריך הבא מסביר איך להוסיף אתר לחדשות גוגל.
4. הצמידו סרטון וידאו ליד האתר שלכם בתוצאות
אם תשימו לב, בדומה ל- Google news, לפעמים מופיעים ליד תוצאות החיפוש ריבועים קטנים כאלה עם תמונה ומשולש Play בפנים. אלו למעשה סרטונים שגוגל אינדקס ומאחסן בתוך אינדקס הוידאו של גוגל – Google Videos:
כעת אם הגולש יחפש שאילתה כלשהי שבעבורה ישנו דף רלוונטי שמכיל גם סרטון – הסרטון יוצמד לתוצאה (בתנאי שהוא אכן אונדקס ב- Google videos). אז שאלת מליון הדולר היא איך גורמים לגוגל לאנדקס סרטונים ולהציג אותם בסמוך לתוצאות?
אני מכיר 2 דרכים, כאשר אחת מהן היא סוג של באג שהתגלה לאחרונה בתוצאות החיפוש של גוגל:
הדרך המסורתית – צרו video sitemap
לפני כשנתיים גוגל שחררו פורמט של מפת אתר עבור סרטוני וידאו. כל בעל אתר אשר מעוניין לאפשר לגוגל לאנדקס את סרטוני הוידאו באתר שלו, פשוט יוצר מפת אתר וידאו (video sitemap) ולאחר מכן מוסיף אותה לחשבון שלו ב- Google Webmaster Tools. זוהי מפת אתר שבנויה על הפרוטוקול הסטנדרטי רק בתוספת מספר שדות כגון: עמוד הנחיתה בו נמצא הסרטון, פורמט הוידאו, URL שמצביע ל- thumbnail image אשר יוצג בתוצאות החיפוש, Title ו- Description.
באג במערכת – הוסיפו Peel Away Ad
לפני מספר שבועות, פטריק גילה תגלית סופר מעניינת – גוגל מאנדקס Peel Away Ads בתור סרטונים. Peel Away Ad היא למעשה הלשונית הזאת בפינה של האתר, שכאשר נעמדים עליה עם העכבר זה נפתח למעין פרסומת בליווי אפקט פלאש יפה שכזה – נשמע מוכר? תוכלו לראות זאת בפעולה בבלוג של johnchow.com (בפינה הימנית למעלה). העניין הוא שמשום מה גוגל חושב שאלמנט פלאש מהסוג הזה הוא סרטון ולכן מציג אותו בסמוך כמעט לכל תוצאה מהאתר:
לראיה, אם נחפש ב- videos.google.com את השאילתה "site:johnchow.com" (מראה לנו את כל הסרטונים המאונדקסים באתר), נראה שהסרטון הזה צמוד כמעט לכל עמוד. ומכיוון שהוא מאונדקס באינדקס הוידאו, הוא גם יוצמד לתוצאות חיפוש – פשוט גאוני! 🙂
(תודה לליאור על כך שהפנה את תשומת ליבי לפוסט של פטריק).
5. קדמו את התמונות שלכם באינדקס התמונות
ישנן שאילתות חיפוש, שבעבורן מתקבלות בתוצאות החיפוש גם תמונות רלוונטיות, אשר נלקחות מאינדקס התמונות של גוגל. כלומר גוגל בוחר רק את התמונות שממוקמות הכי גבוה בעבור השאילתה שהוזנה (ואכן, תוכלו לבדוק שארבעת התמונות של המכוניות הבאות באמת מופיעות במקומות הראשונים על המילה "מכונית", כשמחפשים אותן באינדקס התמונות – images.google.co.il).
התמונות הללו ללא ספק בולטות מאד והייתי מהמר שהן גם גורפות כמות נכבדה של קליקים. אז בעצם כל מה שנותר לעשות כדי להופיע שם, הוא לקדם את התמונות שלכם לראש תוצאות החיפוש בעבור השאילתות הרלוונטיות להן.
איך עושים את זה? באמצעות אופטימיזציה לתמונות באתר. תוך מספר פעולות פשוטות, תוכלו לקדם את התמונות שלכם לראש תוצאות חיפוש התמונות ובכך להגדיל את הסיכוי שהן יופיעו גם בתוצאות החיפוש הרגילות.
אפשר לחשוב על דרכים חכמות לשווק את עצמכם עם השיטה הזו ובכך להבטיח לעצמכם CTR אפילו גבוה עוד יותר. לדוגמא: נניח שיש לי מספרה והחלטתי לפתוח לה אתר. באתר שלי הוספתי כמה תמונות של תספורות גברים ונשים. כעת כדאי מאד שאקדם תמונות אלו באינדקס התמונות, עבור ביטויים שמחפשי מספרה מחפשים (במטרה להופיע בתוצאות הרגילות). כי אם וכאשר אופיע, יווצר מצב שאני משווק את התוצר הסופי שלי (תמונות של תספורות) בעוד שהמתחרים משווקים טקסט בלבד. ועכשיו אתם תחליטו, מה יותר מוכר – תמונה של תספורת מוצלחת להפליא או משפט מוחץ? 🙂
6. השקיעו מחשבה בתג ה- Meta Description
לבעלי יכולות הניסוח הגבוהות, זה הזמן להפגין את הכשרון שלכם ולכתוב טקסט מנצח שיופיע בתוצאות החיפוש לצד ה-Title! אז זו המשימה: איך תנסחו קטע טקסט קצר שיספק לגולש כמה שיותר מידע על הדף אליו הוא נכנס, כך שזה גם יישמע שיווקי ומרתק בו זמנית וגם ישכנע אותו ששם ימצא את התשובה? (או ושכחתי עוד נקודה – יש לכם רק כ-160 תווים לשם כך. כולל רווחים). אכן משימה לא פשוטה. אז מלבד האתגר הקריאייטיבי שבעניין, יש לי רק עוד 2 טיפים קצרים:
1. אל תאריכו מדי – כרגע גוגל מציג טקסט באורך של עד כ-160 תווים (למרות שלאחרונה הוא התחיל להציג Description ארוך יותר עבור ביטויי חיפוש מפורטים), יאהו מציג עד כ-165 תווים ו-Bing עובר את ה-200. ברגע שעוברים את המגבלה, הטקסט נקטע ומופיעות 3 נקודות בסופו. כדאי לשמור על המגבלה כדי שכל המסר שלכם יופיע בשלמותו.
2. תכללו את מילות המפתח – ממש כמו שזה הוזכר בניסוח ה- Title, גם כאן המטרה היא להראות לגולש שהוא ימצא אצלכם בדף את מה שחיפש. נקודה נוספת היא שמילות המפתח הופכות תמיד ל-Bold בדף התוצאות, מה שעשוי להבליט אתכם ולהגדיל את ה-CTR.
אחלה פוסט, רק טעות בנוגע ל- Description. ברירת המחדל של גוגל היא להציג ב- Snippet חלק מהטקסט בדף המקיף את מחרוזת החיפוש. אם הוא לא מוצא כזה, הוא מביא את ה- Description.
לא תמיד, לפעמים אם ה-description "איכותי יותר" (במובן הרלוונטיות וההגדות), הוא יהיה זה שיוצג ראשון.
ותודה, שמח שאהבת 🙂
האם אתה חושב שלכמות הקלקה על הלינק יש חלק בדירוג?
הרי זה טריגר להפעלת "סוכנים" מקליקים ככלי לקידום.
בכל אופן אם כן או לא הטיפים לחלוטין יעילים
תודה
כן ידוע שישנן חברות שמפעילות "מקליקי חינם" למיניהם, אך לגוגל יש את היכולת הטכנית לסנן את הקליקים האלה ע"י אנליזה של מספר גורמים. האם זה עוזר? מרבית אנשי ה-SEO טוענים שכן:
http://www.google.com/#hl=en&ei=dNvaSrvjJInmnAONwN3cDA&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CAoQBSgA&q=does+ctr+affect+rankings&spell=1&fp=c807e9ccc08a197a
כמו כן, בהקשר הזה אני ממליץ לך לקרוא על הניסוי שעשינו עם מיכל לאחרונה:
https://www.askpavel.co.il/blog/promote-website-using-traffic
והאם מזה נובע שהובלה מ-PPC Adwords גם משפרת דירוג או ששם יש התעלמות מוחלטת?
מה הכוונה הובלה מאדוורדס PPC?
אופס… קצת באיחור
שאלתי הייתה אם אני מביא טראפיק
לאתר דרך PPC נניח 500 כניסות לאתר ביום האם זה משפר את דדירוג האתר?
שלום פבל !
דבר ראשון תרשה לי לומר שאני מאוד נהנה ולומד הרבה מהבלוג שלך.
חשוב לי להגיד שאני לא מומחה לקידום אתרים אבל יש לי 2 הערות כלליות.
1. מה שמאוד חשוב לגוגל זה תנועת מבקרים באתר או הבלוג, אני שם לב שבלוגים בארץ מעדכנים פוסטים כל כמה שבועות, יש לי בלוג באנגלית בגלל שאני חי באמריקה וחשוב להבין, שכמה שיותר עדכונים של פוסטים יביאו יותר מבקרים וככה גם הדירוג בגוגל יהיה הרבה יותר טוב לאורך זמן.
2. שימוש ברשתות חברתיות כגון טוויטר ופייסבוק בשביל לקדם את הבלוג/אתר שלך.
הבלוג שלי מקבל באזור ה- 200 מבקרים ביום והוא קיים רק 4 חודשים, טוויטר מביא לי כמות מבקרים גדולה מאוד, הבעיה שבארץ טוויטר כמעט ולא מפותח אבל זה כלי מדהים אם עושים בו את השימוש הנכון בשביל לקדם את הבלוג או האתר שלך.
תמשיך לעדכן… אני ממש נהנה.
בהצלחה.
היי,
תודה רבה! האמת שלאחרונה גם אני גיליתי את הבלוג שלך ממש במקרה ומאז אני עוקב אחריו 🙂
ולגבי 2 הטיפים שלך, אני מסכים איתם לחלוטין.
טיפים נהדרים, אבל הקטע של התמונות והוידאו הוא בעייתי. עד כמה שהבנתי, בשביל ליצור video sitemap חייבים להשתמש בוידאו שמאוחסן באתר דרך קישור ולא בוידאו embed – כך שכל מי שמשתמש רק בשירותים חיצונים לא ממש יכול לנצל את היכולת הזו.
בנוגע לתמונות – דווקא בזירות התחרותיות שמתי לב שהתמונות מופיעות רק לעיתים נדירות ולא בצורה קבועה. מצד שני, יכול להיות שאלו פשוט שאילתות שהתמונות לא ממש רלוונטיות לגביהן.
העניין עם התמונות הוא שהן לרוב מופיעות בביטויים גנריים, נדיר מאד לראות אותם בחיפושי long tail למיניהם. לכן הטקטיקה הזו יכולה להיות יעילה אך ורק כאשר בעל האתר מטרגט ביטויים מהסוג הזה.
יש "נוסחה" ליצירת SiteLink ?
ראיתי בכמה מקומות שיש כאלו שמפרטים את השלבים לנושא.
אם ראית בכמה מקומות פירוט על הנושא, למה אתה שואל אם יש? 🙂
האמת שאני לא מכיר שום "נוסחא" ואשמח אם תשתף אותי במה שראית.
הי פבל,
כמו תמיד, נהניתי לקרוא את הפוסט שלך וללמוד ממנו.
לגבי איך לעשות SiteLine?
במושג אימון לחיים – האתר שלי יוצא עם One-SiteLine ואני מניחה שהסיבה לכך נעוצה בבנייה עצמה, במבנה האתר.
אחד הדברים שהקפדתי כשאיפיינתי את האתר ובניתי אותו סביב המילה אימון לחיים היא להקפיד שהביטוי יופיע בכל העמודים שקשורים לאותה הקטגוריה. באופן הזה, עם הזמן, וכמובן עם תשומת לב לאופטימיזציה של תוכן, האתר החל להיות מוצג בגוגל בעמוד הראשון עם One-Site-line
האבסורד הוא שאין לי שום החלפת קישורים עם אתרים אחרים לאתר הזה ולצערי עדיין לא התחלתי בכלל עם בניית קישורים לעסקים ברשת.קום ומסתבר שהתוכן ותדירות העלאת התוכן אכן משפיעים מאוד על דירוג התוצאות.
פבל, פוסט נהדר ועתיר אינפורמציה, תודה!
מסכימה עם כל האלמנטים שציינת לשיפור ה ctr ויחד עם זאת, אני חושבת שהמאמץ להגיע למקום הראשון הוא כן חשוב וראוי, גם אם רק כ 40% מקליקים עליו (ממוצע גס). המקום הראשון נהנה מקישורים נכנסים רק מעצם היותו ראשון (אנשים אוהבים לקשר לראשון מסיבות מגוונות) והוא נהנה מדימוי ומוניטין של מס' אחת!
(כמה אנשים האמינו ש K היא חברה מס' אחד לקידום אתרים רק כי היתה במקום הראשון?).
לגבי שיפור ה CTR, עוד שני גורמים שאני יכולה לחשוב עליהם:
1. שם דומיין: בעידן זיבול הרשת באתרים תומכים, הגולשים לומדים על בשרם לזהות אתרי זבל כבר עפ"י שם הדומיין, ולא רק אנשי SEO מסתבר. מישהו אמר לי השבוע שהוא לא נכנס ל IDN כי האינטואיציה כבר אומרת לו שאין שם אתר איכותי… אני מניחה שהגולשים מעדיפים יותר ויותר דומיינים מוכרים והולכים ונעשים חשדניים כלפי דומיינים חדשים, בפרט עם סיומות או שמות משונים.
2. חשוב יותר: קידום שני דפים! כאשר מופיעות שתי תוצאות מאותו אתר, אחת תחת השניה, מוסטת משאר תוצאות החיפוש – היא בולטת מאד לעין ומעלה משמעותית את הctr. אם יש לך כבר דף אחד מקודם, זה לא מסובך לקדם דף נוסף כך שיוצמד אליו.
תודה רבה מיכל, אלו אכן 2 גורמים חשובים מאד.
לגבי השני, עכשיו זה כבר 3 דפים (בשבוע שעבר יצא שינוי חדש שמעתה עשויים להופיע בתוצאות החיפוש תוצאה שמורכבת מ-3 דפים מאותו האתר- אחד ראשי ו-2 שנגזרים ממנו).
וואלה? אתה מתכוון ממש ל 3 תוצאות מלאות שמדורגות זו תחת זו (לא one line sitelink?). איך פיספסתי את זה? כלומר, אני אוכל להשתלט כמעט על שליש מדף התוצאות?יש כבר דוגמאות?
אכן כן:
http://www.seroundtable.com/archives/020987.html
פבל, תודה. זה אכן מפתיע, מרגש ומוסיף אתגר חדש. אין ספק שתוצאה כזו בולטת מאד בשטח, ועם שילוב נכון של 3 titles חזקים, היא יכולה לגרוף CTR מצוין. אבל, שים לב שזה כן סוג של sitelink ולא 3 תוצאות שונות:
תגגל seroundtable twitter ותראה שפרט לתוצאה עם 3 דפים יש עוד 9 תוצאות אחרות בדף. כלומר הם לא השתלטו על 3 דף.
לסיכום: כאשר מופיעים תחת התוצאה, דפים נוספים עם title בפונט קטן, זה מאין sitelink וזה נחשב לתוצאה אחת. כאשר מופיע דף בודד נוסף שמוצג בגודל זהה לתוצאה רגילה, הוא נחשב לתוצאה נוספת.
האם כדי ליצור video sitemap חייבים להשתמש בוידיאו שמאוחסן אצלי בשרת
או אפשרי ליצור גם video sitemap מאתרים חינמיים כמו יוטיוב וגוגל וידאו?
תודה
אפשר ליצור video sitemap מאתרים חינמיים כמו יוטיוב וגוגל וידאו
שלום לכולם
בעבר היה ניתן ליצור video sitemap וגוגל היה מציג את זה בתוצאות החיפוש הרגילות אבל כיום זה לא קיים מה שגם גוגל הורידו את האפשרות להוסיף video sitemap ופשוט הכלילו את הכל ב sitemap רגיל
נ.ב ואוו המון זמן לא הייתי פה איזה כיף לחזור
רעות, את בטוחה בקטע הזה? מהקישור שפבל סיפק נראה כי גוגל דווקא מדריכים כיצד ליצור Video Sitemap…
חידשת לי – תודה.
רציתי לשאול שאלה של מתחילים – מה לגבי עידכון טייטל. במידה ואני מחילט לעדכן/ לשנות טייטל האם זה יפגע בקידום? ובמידה וחייבים לשנות, מתי מומלץ?
תראה, בעקרון מאד לא מומלץ לשחק עם הטייטל. בתור פאקטור המכריע ביותר בגורמי ה-on page (לדעתי), חשוב מאד שיראה סוג של יציבות וותק. ברגע שנוגעים בו יותר מדי זה יכול רק להזיק לדף. זו הסיבה שהוא גם מצריך כל כך הרבה מחשבה ותכנון. אבל אם כבר משנים ממש בקטנה חשוב להשתדל לשמור על פורמט זהה על מנת לא להרוס את ההקשר הנושאי שלו לתוכן בדף.
הי פבל,
יופי של פוסט. אני רוצה להוסיף שעוד משהו שמושך אנשים להקליק הוא מספרים: מס' טלפון, מחיר, טווח מחירים. דברים שכאלה אפשר לשלב ב-Title או ב-Description ולהגביר את כושר המכירה
טיפ מעולה שרון! תודה 🙂
חן חן על המידע החיוני.
אני משתמש בתקיפת הנושא כהמשך לשאילתה לדוגמא: מילת החיפוש: וילה למשפחות. אז אני פותח כך: מחפשים וילה למשפחות ? עם בריכה או בלי בריכה?… ואז אני מסביר בשתיים שלוש מילים שכל מה שהם מחפשים בתחום הוילות ימצאו אצלי כי אני מומחה בתחום. ואני מספיק להשחיל גם : לייעוץ חינם צלצלו.
מקווה שעזרתי למישהו בדוגמא שהצעתי.
מידע חשוב
פוסט מעולה אחד הטובים שקראתי ..
פשוט אחד ממקדמי האתרים והשווקים החריפים ביותר באינטרנט הישראלי – מגיע לך לייק על כל פוסט
תודה רבה רועי!
חייבת להסכים אתך! אני משננת כל מילה כתובה…
*** פבל חייבים לדבר :)) צריכה אותך
קרן