קידום אתרים הבלוג שאלות ותשובות חדשות קורסים כלים
פעם ראשונה כאן?
◀ חדש! הצטרפו לקבוצה הסגורה שלנו בפייסבוק ושאלו את המומחים להצטרפות >>

EXPIRES CACHING - האם אפשר לדאוג לעדכון מידי באתר שיראה בו זמנית לכולם ללא המתנה?

0 הצבעות
266 צפיות
שאלה נשאלה ב- 1 אפריל, 2015 על ידי Dudi Tamir <סגן משנה> (2,420 נקודות)
נערך 2 אפריל, 2015 על ידי פבל ישראלסקי
אצלי  EXPIRES CACHING מוגדר ל-8 ימים.
מה אני צריך לעשות (אם זה אפשרי בכלל) כדי שעדכון X יראה עבור גולשים "ישנים" (נכנסו כבר לאתר במהלך 8 הימים הללו)?

אם אני (לדוגמה) מפרסם משהו חדש בעמוד הבית של האתר ומפרסם בפייסבוק מודעה -
כל הגולשים שכבר נכנסו לאתר במהלך 8 הימים לא יבחינו בשינוי...

*האם יש דרך לבצע זאת כך שהשינוי יראה לכולם בו זמנית?

תשובה 1

0 הצבעות
נתקבלה תשובה ב- 2 אפריל, 2015 על ידי מנשה אברמוב <רב אלוף> (176,020 נקודות)
בגדול כאשר אתה משנה את התמונה, תגית ה Last-Modified ב HTTP Headers מעדכנת את התאריך והדפדפן מוריד את התמונה מחדש בביקור הראשוני (בתנאי והגדרת את המטמון בצורה תקינה).

לגבי הפיסבוק כזכור לי אפשר לרענן את המטמון בתצוגה המקדימה שלהם
נתקבלה תגובה 2 אפריל, 2015 על ידי Dudi Tamir <סגן משנה> (2,420 נקודות)
<?php
header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate"); // HTTP/1.1
?>

אם אני מכניס את הקוד הזה בראש העמוד זה עושה את העבודה.
נתקבלה תגובה 2 אפריל, 2015 על ידי מנשה אברמוב <רב אלוף> (176,020 נקודות)
נראה שזה מבטל את המטמון לגמרי
נתקבלה תגובה 2 אפריל, 2015 על ידי Dudi Tamir <סגן משנה> (2,420 נקודות)
אבל זה לא פוגע בזמן טעינה לפי כלי הבדיקה של גוגל.
ושנית, אני יכול להכניס את הפקודה רק בעמוד ספציפי שחשוב לי שהנתונים בעמוד יראו מיד לכל הגולשים.

אם אני (לדוגמא) מוריד או משנה הגדרות ב-EXPIRES CACHING
זה פוגע בזמן טעינה לפי כלי הבדיקה של גוגל.

אז זה הפתרון הטוב ביותר (כך נראה).
נתקבלה תגובה 2 אפריל, 2015 על ידי מנשה אברמוב <רב אלוף> (176,020 נקודות)
טכנית תבדוק מה הדפדפן עושה בכל ביקור(אם הוא מושך את התמונה או מחזיר 304).
ללא קשר לכלי של גוגל שאולי לא בודק את התגית הזו.

לדעתי ביטול המטמון ב HTTP HEADERS ימנע מהדפדפן לטעון את הקבצים בכל ביקור, גם אחרי הביקור הראשוני
נתקבלה תגובה 2 אפריל, 2015 על ידי Dudi Tamir <סגן משנה> (2,420 נקודות)
זה רק באופן זמני.
בכל מקרה, אני לא מקבל 304.
נתקבלה תגובה 2 אפריל, 2015 על ידי מנשה אברמוב <רב אלוף> (176,020 נקודות)
זה בידיוק החיסרון שבפתרון הזה.
במקום לגרום להורדה מחדש בביקור הראשון, אני חושב שאתה מבטל את כל המטמון בדף עבור כל ביקור נוסף
נתקבלה תגובה 2 אפריל, 2015 על ידי Dudi Tamir <סגן משנה> (2,420 נקודות)
אז איזו פקודה אתה הייתה מכניס במקום?
אשמח אם תרשום אותה כאן
נתקבלה תגובה 2 אפריל, 2015 על ידי מנשה אברמוב <רב אלוף> (176,020 נקודות)
אם הקובץ נערך\משתנה, המערכת מטפלת בזה לבד.
שום פקודה למעט הגדרה תקינה ראשונית של המטמון ב HTACCESS
נתקבלה תגובה 2 אפריל, 2015 על ידי Dudi Tamir <סגן משנה> (2,420 נקודות)
## EXPIRES CACHING ##
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access plus 8 days"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 8 days"
ExpiresByType image/gif "access plus 8 days"
ExpiresByType image/png "access plus 8 days"
ExpiresByType text/css "access plus 8 days"
ExpiresByType application/pdf "access plus 8 days"
ExpiresByType text/x-javascript "access plus 8 days"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access plus 8 days"
ExpiresByType image/x-icon "access plus 1 year"
ExpiresByType image/ico "access plus 1 years"
ExpiresDefault "access plus 8 days"
</IfModule>
ExpiresByType image/png A1209600
## EXPIRES CACHING ##


מה היית משנה?
אשמח אם תרשום את השינוי כאן
נתקבלה תגובה 4 אפריל, 2015 על ידי מנשה אברמוב <רב אלוף> (176,020 נקודות)
אני משתמש בסניפט הנ"ל
http://pastebin.com/F9zmKMcL
נתקבלה תגובה 4 אפריל, 2015 על ידי Dudi Tamir <סגן משנה> (2,420 נקודות)
שום דבר מהסניפט הזה לא עונה למה שאני רשמתי
נתקבלה תגובה 4 אפריל, 2015 על ידי מנשה אברמוב <רב אלוף> (176,020 נקודות)
כמו שאמרתי לך בתשובה הראשונה.

ברגע שאתה עורך קובץ, התאריך באזור ה Last-Modified משתנה בהתאם לתאריך השינוי.
בביקור של הגולש הדפדפן בודק את התאריך ומוריד את הקובץ מחדש.
את התשובה שלי תוכל לבדוק בקלות בעזרת כל סניפר או בעזרת כלי ה DEVELOPERS בדפדפנים (שנה תמונה ותראה שהתאריך השתנה)
אני בדרך כלל עובד עם FIDDLER

אין צורך לתת תשובה לשאלה שלך, בהנחה והגדרת בצורה תקינה את ניהול המטמון, אז אין בעיה עם שינוי תמונות\מדיה באתר.

הסניפט הזה לא אמור לענות על השאלה, הצגתי אותו כי כתבת מה היית משנה, אז הצגתי לך בדיוק את מה שאני הייתי משנה.
נתקבלה תגובה 4 אפריל, 2015 על ידי Dudi Tamir <סגן משנה> (2,420 נקודות)
כמו שראית הקוד אצלי נמצא ובסדר.
הבעיה היא: כאשר מגדירים יום (במקום 8 ימים, חודש, שנה) זה יוצר והאתר אינו מתפקד.
לכן הכנסתי את הקוד הקודם.

ניתן גם להכניס פקודת רענון אוטומטי לדף/דפים - אך זה לא מומלץ
נתקבלה תגובה 4 אפריל, 2015 על ידי מנשה אברמוב <רב אלוף> (176,020 נקודות)
זה לא אמור לקרות, או שאני לא הבנתי אותך נכון, או שאתה לא אבחנת את הבעיה נכון.

אשמח לבדוק את זה אונליין, גם שאני מגדיר מטמון לחודשים, בכל שינוי של קובץ סטטי בביקור הראשון הדפדפן מוריד אותו במקום להחזיר 304
נתקבלה תגובה 4 אפריל, 2015 על ידי Dudi Tamir <סגן משנה> (2,420 נקודות)
לפי כל הבדיקות שעשיתי - כאשר אני מגדיר יום (בכל הפרמטרים)
זה גורם לאתר ליפול.
וללא קשר - זה גורם גם לציון איכות טעינת אתר פחות טוב...

זה מהווה חשיבות רק במידה ואני רוצה לשנות עמוד X ובאותו הרגע זה יראה גם עבור גולשים חוזרים.
נתקבלה תגובה 4 אפריל, 2015 על ידי מנשה אברמוב <רב אלוף> (176,020 נקודות)
הציון נמוך יותר כי הם מבקשים לשמור מטמון לתקופה זמן של יותר מיום.

בבדיקות שעשיתי לא נתקלתי בבעיה.
אתה המפתח מבין שנינו משאיר לך את הבמה
נתקבלה תגובה 4 אפריל, 2015 על ידי Dudi Tamir <סגן משנה> (2,420 נקודות)
אכן, כך.
חג שמח
יש לך שאלות בנושא קידום אתרים?

כאן המקום לשאול אותן ולקבל תשובות מקהילת מקדמי האתרים בישראל.

ההרשמה למערכת אינה מצריכה מילוי טפסים ולוקחת פחות מ-5 דקות.

פעם ראשונה כאן? למד איך משתמשים!

4,302 שאלות

7,325 תשובות

9,900 תגובות

16,821 משתמשים

adsense adwords facebook google h1 html nofollow ppc seo url wix wordpress youtube אדוורדס אדסנס אופטימיזציה אופטימיזציה-לעמוד אחסון אינדוקס אינדוקס-בגוגל אנליטיקס אתר אתר חדש אתר-וורדפרס אתרים בחירת-דומיין בלוגים בניית-קישורים גוגל גוגל אדוורדס גוגל אדסנס גוגל אנליטיקס גוגל וובמאסטר גוגל פלוס גוגל-אדסנס גוגל-אנליטיקס דומיין דירוג דירוגים דף נחיתה דף-מעריצים-בפייסבוק החלפת-קישורים העברת אתר העברת-אתר הפניות הפניות 301 הפנייה 301 וורדפרס חנות-וירטואלית יוטיוב ירידה בדירוגים ירידה במיקומים ירידה-בדירוגים כותרות כפילות כתובת-בעברית מאמרים מילות חיפוש מילות מפתח מיקומים בגוגל מיקומים-בגוגל מנועי חיפוש מעבר לאתר חדש מפת אתר סאבדומיין ספאם סריקה עברית עונש מגוגל עמוד-עסקי-בפייסבוק פגיעה-בקידום פייסבוק פרסום פרסום-מאמרים קידום קידום אורגני קידום אורגני בגוגל קידום אתר קידום אתרים קידום בגוגל קידום ממומן קידום-אתרים קידום-ממומן קישורים קישורים יוצאים קישורים נכנסים קישורים פנימיים קישורים-נכנסים קישורים-פנימיים שגיאה שיווק שכפול תוכן תוכן תוכן כפול תוכן משוכפל תוכן-משוכפל תוצאות חיפוש תמונות 301 404
AskPavel Academy קורס קידום אתרים
×

עקבו אחרינו בפייסבוק כדי להישאר מעודכנים

מדריכים, חדשות וטיפים שיעזרו לך בקידום האתר

שאלות קשורות

–1 הצבעה
1 תשובה 177 צפיות
שאלה נשאלה ב- 25 אוגוסט, 2014 על ידי Dudi Tamir <סגן משנה> (2,420 נקודות)
0 הצבעות
3 תשובות 239 צפיות
0 הצבעות
1 תשובה 162 צפיות
שאלה נשאלה ב- 23 דצמבר, 2012 על ידי SIpo (120 נקודות)
+2 הצבעות
1 תשובה 192 צפיות
+1 הצבעה
2 תשובות 335 צפיות
שאלה נשאלה ב- 13 מאי, 2015 על ידי Dudi Tamir <סגן משנה> (2,420 נקודות)
...